Witam.

Mimo ataku na moją osobę przez Zarząd PZP w poniższym liście, ale równocześnie na prośbę tegoż Zarządu o publikację odpowiedzi Prezydenta PZP i Zarządu PZP na stronie "Pszczelarstwo Polskie", na „List Otwarty” Prezesa Beskidzkiego Związku Pszczelarzy " Bartnik" w Bielsku Białej Andrzeja Wysogląda do Zarządu PZP, Komisji Rewizyjnej PZP i Rady Związku, publikuję jego treść.

Pozwolę sobie nie komentować treści obydwóch pism w oczekiwaniu i z nadzieją na ustosunkowanie się do pytań zawartych w „Liście Otwartym do Zarządu PZP” przez Komisję Rewizyjną PZP. Zgodnie ze statutem PZP to:

§ 24

1.        Komisja Rewizyjna Związku jest organem kontrolnym Związku podległym wyłącznie Walnemu Zjazdowi. Do kompetencji Komisji Rewizyjnej Związku należy w szczególności:
1)     kontrola merytorycznej, finansowej, gospodarczej i majątkowej działalności Związku, jego organów, struktur terytorialnych i środowiskowych, komisji problemowych oraz innych jednostek organizacyjnych Związku.

Nazwa pliku Typ pliku Rozmiar pliku Pobierz
Odpowiedź na list otwarty.pdf pdf 5,49 MB Pobierz