Odpowiedź MInistra Rolnictwa na postulaty i wnioski przedstawicieli organizacji pszczelarskich.

Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Pan Krzysztof Jurgiel 13 listopada spotkał się z przedstawicielami organizacji pszczelarskich. W spotkaniu uczestniczyli: Zarząd Polskiego Związku Pszczelarskiego, Prezes Śląskiego Związku Pszczelarzy - Zbigniew Bińko, Zarząd Stowarzyszenia Pszczelarzy Zawodowych, Przedstawiciele Karpackiego Związku Pszczelarzy, Przedstawiciele Ministerstwa Rolnictwa.

Spotkanie odbyło się na prośbę organizacji pszczelarskich w związku ze zmianami zapisów w KPWP. Na spotkaniu rozmawiano także o innych problemach pszczelarstwa i propozycjach wsparcia pszczelarstwa.

11 stycznia 2018 roku została przesłana do organizacji pszczelarskich odpowiedź na składane zapytania i wnioski. Na pewno odpowiedzi zawarte w piśmie wielu pszczelarzom wyjaśni nurtujące ich kwestie.

W najbliższych dniach postaram się rozwinąć przedstawione w dokumencie tematy.

Również w najbliższych dniach zostanie uruchomiona możliwość komentowania przedstawianych dokumentów i artykułów bezpośrednio na stronie. Prace trwają.

Przyjemnej lektury.

ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTERA BĘDZIESZ OTRZYMYWAŁ AKTUALNE INFORMACJE