List Otwarty do Ministra Rolnictwa w sprawie Neonikotynoidów

2018-11-12 19:39:00
Na zebraniu organizacyjnym członków SPZ dnia 9.11.2018 pszczelarze podpisali LIST OTWARTY DO MINISTRA ROLNICTWA

Uchwały podjęte na Radzie Związku 20 września 2018 roku

2018-10-14 13:06:00
20 września na posiedzeniu Rady Związku przyjęto uchwały zobowiązujace Zarząd PZP do zwołania Nadzwyczajnego Walnego Zjazdu PZP.

Sprawozdanie Zarządu PZP za 2017 rok

2018-03-17 11:01:00
Zarząd Polskiego Związku Pszczelarskiego na Posiedzenie Rady Związku PZP przygotował sprawozdanie z działalności za 2017 rok. Posiedzenie Rady Związku odbędzie się 26-27 marca 2018 roku w Warszawie.

Budżet na pszczelarstwo po 2020 roku.

2017-12-04 10:11:00

W Brukseli na posiedzeniu COPA- COGECA dyskutowano o problemach pszczelarstwa w tym o wspólnej polityce rolnej po roku 2020.

W Sejmie rozmawiają o pszczołach.

2016-11-19 20:24:00

W SEJMIE ROZMAWIAJĄ O PSZCZOŁACH

Szanowni Państwo to, że pszczoły są ważne my, jako pszczelarze wiemy doskonale, ale zaczynają to także dostrzegać i w parlamencie.

Trzeba przedstawić problemy, oczekiwane sposoby rozwiązania i powiedzieć sprawdzam.

Kontrola sektora pszczelarskiego

2016-11-07 16:01:00

Kontrola sektora pszczelarskiego.

Nie wszyscy wiedzą, że takie działanie ma miejsce, dlatego chciałbym jeszcze raz przybliżyć temat tym razem szerszej grupie odbiorców niż tylko Prezesi Związków. Temat przeprowadzanej kontroli przez NIK sektora pszczelarskiego. Spotkanie rozpoczynające kontrolę odbyło się 9 czerwca i miało formułę „Panelu ekspertów”.