Krajowy Program Wsparcia Pszczelarstwa na lata 2019 -2022

Ministerstwo Rolnictwa przystąpiło do opracowywania kolejnego trzyletniego programu wsparcia pszczelarstwa na lata 2019-2022.

W związku z zaplanowaną konsultacją z organizacjami pszczelarskimi na wrzesień, ministerstwo prosi o przesyłanie uwag do 31 sierpnia 2018 roku.

Uwagi do założeń można też pisać na dole w komentarzach.

• ziomek
    2018-07-18 21:52:28
    Lepiej dopłaty bezpośrednie jak to jest w przypadku rolników. Pszczelarze tylko na tym tracą. Przed dopłatami sprzęt był tańszy a od kiedy są dopłaty ceny sprzętu poszły znacznie w górę, Producenci sprzętu są cwani i to wykorzystują, Bezpośrednie dopłaty i wtedy pszczelarz sam decyduje na co i kiedy przeznaczy pieniądze. Idźcie po rozum a nie marnotrawstwo pieniędzy.
  • Piotr Okoń
    2018-07-19 11:00:41
    Czytając projekt na 2019-2022 niema nic o dofinansowaniu pokarmu do pszczół a chodzi mi o to, aby zrobić dofinansowanie do karmy (cukru) tak aby pszczelarz nie szukał gdzie taniej tylko otrzymałby dopłatę i nie musiał się obawiać o jakość cukru bo z tym jest różnie